De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]

Albers houdt kaken
op elkaar na Franse
test met Formule 1

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, zaterdag

Formule 3-coureur Christijan Albers ontkent noch bevestigt dat hij zijn eerste Formule 1-beproeving heeft doorstaan. "Ik mag geen commentaar geven, anders is er geen volgende keer meer", hield Albers zijn kaken stijf op elkaar. Aan de vooravond van de weekendraces op de Nürburgring waarin de 20-jarige Larenaar een aanval op de koppositie in het Duits kampioenschap gaat ondernemen, heeft hij in Frankrijk met een Formule 1-bolide gereden.

Het gaat vermoedelijk om een test bij het Italiaanse Minardi omdat dit het enige Formule 1-team is dat deze week verstek liet gaan bij de diverse testtrainingen op Silverstone en Mugello. Bij Minardi werd overigens ontkend dat er met Albers getest is.


Christijan Albers ontkent noch bevestigt dat hij zijn eerste beproeving in de Formule 1 heeft doorstaan. In Frankrijk reed de coureur in een F1-bolide.
EIGEN FOTO

De Nederlandse coureur was gisteren bij de vrije training op de Ring de snelste. Hij had 0,3 seconden voorsprong op de naaste concurrentie, waarmee hij zijn teambaas Bertram Schäfer gerust stelde. De Duitser was niet gelukkig met alle rumoer rond Albers' Formule 1-verhaal.

* Patrick Huisman gaat onder fabrieksvlag weer uitkomen voor Porsche. Na zijn deelname aan de 24 Uren van Le Mans heeft sportbaas Ampferer hem ditmaal uitgenodigd voor de race in Road Atlanta, die deel uitmaakt van de Petit Le Mans Serie in de Verenigde Staten. Met teamgenoot Richitelli bestuurt Huisman een Porsche GT3. "Het is heel positief dat ze mij weer benaderd hebben. Ik ben weer een stapje verder", aldus de tweevoudig Porsche Supercup-kampioen die op een fabriekscontract hoopt.

* De Formula Arcobaleno, de jongste formuleklasse in Nederland, neemt juridische stappen in overweging tegen de Nederlandse Autorensport Vereniging. De klasse besloot gistermorgen de zaak uit handen te geven aan mr. Keje Molenaar. Woordvoerder Meindert van Buuren verwijt de NAV belangenverstrengeling door het nemen van eenzijdige maatregelen die erop gericht lijken de Formula Arcobaleno langzamer te maken ten faveure van de Formule Ford, een klasse die al ruim dertig jaar bestaat. Afgelopen weekeinde bereikte het conflict een hoogte- cq. dieptepunt doordat de 'Regenbogen' niet mochten starten.

* Conditietrainer Armand Caenen heeft een rechtzaak gewonnen tegen Jos Verstappen en zijn manager Huub Rothengatter. Caenen hoeft geen 30.000 gulden te betalen om de Formule 1-coureur in de fitnessruimte van het kartcentrum te Echt te mogen trainen, zoals was overeengekomen. Hij zou Verstappen 50 keer per jaar onder handen nemen en in ruil daarvoor mocht Caenen voor zijn arbeid reclame maken. "Ik kon dat commercieel niet uitbuiten omdat Jos maar vier keer is komen opdagen. Toch moest ik betalen maar daar heeft de rechter gelukkig een stokje voor gestoken", aldus Caenen.

* Michael Schumacher heeft gisteren op het circuit van Mugello zijn eerste rondes gereden in zijn Ferrari na zijn ongeval tijdens de Grote Prijs van Engeland op 11 juli. De Duitser reed zijn laatste ronde in een tijd van 1 minuut en 28,86 seconden. Dat was iets sneller dan zijn teamgenoot Eddie Irvine een dag eerder. Het is nog onbekend wanneer Schumacher zijn rentree maakt in de Formule 1, maar Ferrari hoopt vurig op een snelle come-back na de pijnlijke nederlaag in Hongarije.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.