De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Postbank Aandelenfonds]
[Autosite]

Verzekeraars hekelen plan belastingen

DEN HAAG, zaterdag

Het Verbond van Verzekeraars hekelt het kabinetsplan voor het nieuwe belastingstelsel. Vooral de beperking van de lijfrente-aftrek is een doorn in het oog van de verzekeraars.

Dat blijkt uit een brief van het verbond aan de vice-voorzitter van de Raad van State, mr. H.D. Tjeenk Willink. De Raad van State heeft de afgelopen weken het kabinetsplan bestudeerd.

Het kabinet heeft becijferd dat 60% van de huidige lijfrentepolissen puur bedoeld is om aftrekposten te scheppen. Het verbond stelt dat dit percentage op drijfzand is gebaseerd.

Volgens het verbond gaat het kabinet volledig voorbij aan het feit dat 77% van de belastingbetalers met een lijfrentepolis een 'pensioengat' heeft. Deze groep wordt door de aftrek-beperking financieel zwaar getroffen, aldus het verbond.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.