De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[Postbank Aandelenfonds]

GAK voorspelt stijging omzet

AMSTERDAM, zaterdag

De omzet van de private tak van de GAK Groep (arbodienst, bedrijfshulpverlening) zal volgend jaar naar verwachting stijgen tot boven de ƒ500 miljoen.

Dit staat in het gisteren verschenen jaarverslag van de uitvoeringsinstantie. In 1998 bedroeg de omzet ƒ393 miljoen. Het GAK is, evenals de andere uitvoeringsinstanties, opgesplitst in een publiek en privaat gedeelte. De private tak wordt steeds belangrijker. De publieke poot verzorgt de uitvoering van sociale wetgeving (wao en ww).

De winst na belastingen van de GAK Holding (privaat) bedroeg vorig jaar ƒ36 miljoen, ruim ƒ30 miljoen meer dan in 1997. Van de totale omzet van GAK Holding is ongeveer 70% gerealiseerd bij GAK Nederland (publiek).

De netto-omzet van GAK Nederland kwam in 1998 uit op ruim ƒ1,59 miljard. De omzet wordt gevormd door de financiële vergoedingen die GAK Nederland krijgt voor het uitvoeren van sociale wetgeving.

De premiebaten bij GAK Nederland zijn in 1998 gestegen van ƒ23 miljard tot ƒ28,7 miljard. Het GAK keerde vorig jaar ƒ18,3 miljard uit, ƒ0,2 miljard minder dan in 1997.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.