De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]

Servische staatsmedia
schamper over betoging

Van onze correspondent - BOEDAPEST, zaterdag

De staatsmedia in Servië doen er alles aan om de massademonstratie van donderdag tegen het bewind van Slobodan Milosevic te bagatelliseren.

De krant Politika schamperde dat slechts 25.000 mensen donderdagavond tegen Milosevic protesteerden. Onafhankelijke bronnen hebben de massa op 150.000 man geschat.

"De pro-NAVO betoging is in alle opzichten mislukt", schreef Politika. Het blad had pas in de middenpagina aandacht voor de demonstratie, de grootste sinds jaren in Belgrado.

Ook de staats-tv had weinig mensen gezien. "Het is moeilijk te bepalen wie het meest teleurgesteld is, de organisatoren, de deelnemers, of de NAVO."

Twee weken

De oppositie is echter duidelijk tevreden over de onverwacht hoge opkomst. De boodschap van een van de leiders van de demonstratie, Zoran Djindjic, dat Milosevic nog twee weken heeft om op te stappen wordt in steeds breder kring overgenomen.

Een van de organisatoren van de demonstratie, Mladjan Dinkic, van de G17-groep van onafhankelijke deskundigen, riep de partijen echter op snel een gezamenlijk front te vormen. Het was Dinkic niet ontgaan dat de demonstranten weinig begrip konden opbrengen voor de verschillende standpunten van de partijen. Met name Djindjic en de populaire Vuk Draskovic liggen met elkaar over hoop. Als de geschillen niet snel worden bijgelegd stopt de G17 de steun aan de oppositie.

De patriarch van de Servische orthodoxe kerk, Pavle, heeft aangeboden te bemiddelen tussen de oppositie en de regering. Hij wil maandag met alle partijen om één tafel zitten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.