De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Autosite]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]

Doden bij Russische acties
in Dagestan en Tsjetsjenië

MOSKOU, zaterdag

Bij aanvallen van het Russische leger op stellingen van moslimrebellen in zowel Tsjetsjenië als Dagestan zijn gisteren 18 Russische soldaten gedood en 20 gewond.

Hoewel Moskou stelt dat de opstandelingen, die in de Russische deelrepubliek Dagestan zes dorpen hebben bezet, aan de verliezende hand zijn, hebben zij volgens westerse journalisten nog nauwelijks terrein verloren.

De militaire acties met oorlogsvliegtuigen en gevechtshelikopters waren gericht op de dorpen Kenkhi en Bonoi in de de facto onafhankelijke republiek Tsjetsjenië. Daar hadden zich volgens het Russische ministerie van Defensie 400 tot 500 guerrillastrijders verzameld om het naburige Dagestan in te trekken.

In Dagestan, waar de rebellen zes dorpen bezet houden, werden Ansalta en Tando onder vuur genomen. Vooral vrachtauto's met guerrillastrijders en wapens alsmede munitiedepots waren doelwit van de Russische vliegtuigen en helikopters.

Moskou zegt dat bij de aanvallen van het leger ook diverse guerrillastrijders zijn gedood.

De Russische premier Poetin zei gisteren dat de Russische strijdkrachten de rebellen zullen achtervolgen tot in Tsjetsjenië maar Moskou heeft tot nu toe afgezien van de inschakeling van grondtroepen in de republiek, die na een bloedig oorlog tussen 1994 en 1996 in feite onafhankelijk werd.

Poetin onderstreepte dat hij het conflict ondanks de acties van het leger het liefst met politieke middelen oplost. (AP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.