De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Autosite]

Nederlandse KFOR-troepen
pakken 'oorlogsmisdadigers'

Van onze correspondent - BOEDAPEST, zaterdag

Duitse en Nederlandse KFOR-militairen hebben gisterochtend in Orahovac in Zuid-Kosovo drie van oorlogsmisdaden verdachte Serviërs opgepakt.

De Nederlandse soldaten hadden het gebied afgezet waar de verdachten waren gesignaleerd en een ring rond hen getrokken. Duitse eenheden verrichtten daarop de arrestaties. Dit meldde de voorlichter van de Nederlandse militairen in Kosovo.

De hoofdredacteur van de grootste Albanese krant in Kosovo, Bathon Haixhiu, heeft gisteren het voormalige rebellenleger UCK opgeroepen de persvrijheid niet in gevaar te brengen.

Volgens Haixhiu wordt in zogenaamde informatieve gesprekken druk op journalisten wordt uitgeoefend bepaalde verhalen niet te schrijven. De hoofdredacteur van de Koha Ditore vroeg de tijdelijke regering van Kosovo, waarin het UCK de hoofdrol heeft, deze praktijken te stoppen.

De uitspraken komen op een moment dat het UCK ervan wordt verdacht achter een wraakcampagne tegen achtergebleven Serviërs te zitten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.