De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Postbank]
[Quicklink]
[BOL, voor al uw boeken]
[Dell]
[Primafoon]
[CMG]
[Postbank Aandelenfonds]

Ministerie onderschat het aantal wao'ers

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, zaterdag

Het aantal arbeidsongeschikten komt eind dit jaar mogelijk nog hoger uit dan de door het ministerie van Sociale Zaken geraamde 901.000.

Staatssecretaris Hoogervorst verantwoordelijk voor de wao erkent in antwoord op vragen van het VVD-Kamerlid Wilders het risico van overschrijding van dit cijfer.

Wilders sloeg alarm nadat het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen had becijferd dat er eind 1999 maar liefst 924.200 wao'ers zullen zijn. Hoogervorst zou dan zijn streven om het aantal arbeidsongeschikten met 16.000 terug te dringen in 2002 niet kunnen waarmaken. Het liberale Kamerlid eist extra maatregelen.

Volgens de VVD-bewindsman kloppen de ramingen van het Lisv echter niet, omdat het instituut geen rekening heeft gehouden met dubbeltellingen. Hoogervorst is vooralsnog niet van plan om aanvullende maatregelen te nemen.

Wel geeft hij aan dat werknemers een grotere kans lopen dan in voorgaande jaren om in de wao te belanden en dat daardoor overschrijdingen dreigen. In 1995 was die kans nog 1,1 procent, tegenover 1,5 procent vorig jaar.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.