De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[Matchbank]
[Quicklink]
[Jaarverslag Service]

Akkoord tussen ArenA en
EURO 2000 over EK-duels

AMSTERDAM, vrijdag

Het conflict tussen de Amsterdam ArenA en de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal is met een sisser afgelopen. Dit houdt in dat het stadion in de hoofdstad de vijf toegewezen wedstrijden behoudt en de Stichting Euro 2000 serieuze financiële problemen heeft weten te voorkomen. Dit laatste vanwege de dreiging, dat bij het wegvallen van de ArenA naar kleinere stadions uitgeweken had moeten worden, waardoor de post recette op de EK-begroting flink zou zijn aangetast.

Een dreigend tekort dat nu voorkomen is. Besloten is, dat de capaciteit van de Amsterdam ArenA met 1500 zitplaatsen en 24 skyboxen wordt vergroot. Omdat stadion, gemeente en Euro 2000 ook nog een 2200 kaarten per wedstrijd beschikbaar stellen, kan er vrijwel geheel aan het vereiste quotum voor de publieke verkoop worden voldaan. Ook de certificaathouders hebben voor één wedstrijd van het Nederlands elftal en voor één halve-finaleduel aangegeven 100 kaarten minder aan te zullen vragen. Aanvankelijk wilden de certificaathouders helemaal geen water bij de wijn doen en vasthouden aan hun 'bezit' van skybox en/of stoel. Aldus was er sprake van een patstelling.

Weliswaar is er nu nog een tekort van enkele honderden kaarten per wedstrijd, maar volgens de EK-organisatie kan dit probleem vrijwel zeker via de natuurlijke weg worden opgelost. Harry Been, secretaris van Euro 2000: "We hebben laten uitzoeken, hoe groot de kans op toewijzing zou zijn in de betreffende categorie als de certificaathouders zouden meeloten met het grote publiek. Op basis van die gegevens hebben we deze beslissing kunnen nemen." Alle certificaathouders moeten hun kaarten voor het EK overigens wel gewoon betalen.

Het akkoord tussen de ArenA en Euro 2000 betekent dat de vijf geplande EK-wedstrijden gewoon op de vooraf aangegeven data kunnen plaatsvinden. Dit zijn 11 juni (groepswedstrijd Nederlands elftal), 18 juni, 21 juni (groepswedstrijd Nederlands elftal), 24 juni (kwartfinalewedstrijd) en 29 juni (halve finalewedstrjd).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.