De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Quicklink]
[Jaarverslag Service]
[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Matchbank]

FBO verkiest Unie boven VVCS

ZEIST, vrijdag

De clubs in het betaalde voetbal hebben de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) unaniem het mandaat gegeven met vakbond de Unie te onderhandelen over een voetbal-CAO. De collectieve arbeidsovereenkomst voor de profvoetballers moet van de clubs op 1 juli gereed zijn.

De Unie en de FBO verwachten dat er snel een akkoord op tafel ligt. De CAO wordt ter mede-ondertekening aan de spelersvakbond VVCS voorgelegd. Voorzitter Theo van Seggelen van de VVCS liet in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn weten in geen geval te ondertekenen.

De CAO moet de werking van de flexwet ondervangen. Door de wet, die sinds 1 januari van kracht is, kunnen spelers na een dienstverband van drie jaar met een maand opzegtermijn zonder afkoopsom vertrekken naar een andere club. De Unie en de FBO willen de wet uitschakelen door in de CAO clubs te verplichten alleen contracten van bepaalde tijd aan te bieden.

De Unie en de FBO willen in de CAO ook ontslagbescherming voor de spelers vastleggen. Verder is het plan afspraken over sociale wetgeving vast te leggen. Clubs nemen verzekeringskosten over die voetballers in ere- en eerste divisie nu zelf betalen. Spelers gaan er daarom netto op vooruit.

De FBO onderhandelde de afgelopen maanden met de VVCS over een CAO, maar zij kwamen niet tot een akkoord. De FBO richt zich nu tot De Unie, waarbij ProProf is aangesloten. Proprof is onlangs opgericht door vier voetbalmakelaarskantoren en bij deze organisatie zijn veel voetballers aangesloten. Bij de VVCS, van oudsher dé vakbond voor spelers, zijn volgens Van Seggelen duizend voetballers aangesloten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.