De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Quicklink]
[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[Matchbank]

Barney bindt strijd aan
met dartmachine

Van onze Rotterdamse redactie - DELFT, vrijdag

De 32-jarige wereldkampioen darts Raymond van Barneveld bindt een unieke strijd aan met een door studenten ontworpen dartmachine.

Een aantal studenten werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Delft en een groep middelbare scholieren uit Rotterdam, Rijswijk en Delft hebben de afgelopen tijd gewerkt aan hun eigen werpmachines.

Raymond van Barneveld
...ik ga voor winst...

Naar schatting 25 van deze 'dart-o-maten' zullen komende donderdag worden beoordeeld door een jury, bestaande uit onder meer een hoogleraar van de Delftse universiteit en enkele topmensen uit de zakenwereld. De beste automaat neemt het in een heuse finale op tegen de beste dartspeler van de wereld, Raymond van Barneveld.

Volgens docent R. Visser, die de begeleiding van de jonge ontwerpers op zich heeft genomen, is de spanning op de universiteit in deze laatste dagen voor de grote 'finale' om te snijden. "De studenten houden hun eigen ontwerpen angstvallig geheim. Met doeken over de machines proberen ze te voorkomen dat medestudenten met hun idee op de loop gaan", aldus Visser.

Profspeler Van Barneveld, die begin dit jaar in het Engelse Frimley Green voor de tweede achtereenvolgende keer de Embassy-titel won, liet gisteren weten dat de aanstaande wedstrijd tegen de dartmachine voor hem een unieke gebeurtenis is. "Ik kan wel eens een mindere dag hebben, maar een apparaat heeft daar mits hij goed is gebouwd geen last van. Daarom ben ik vreselijk nieuwsgierig of ze sterker zijn dan ik", aldus Van Barneveld.

Barney zegt nog geen slapeloze nachten te hebben van de partij tegen de 'dart-o-maten'. "Ik ga natuurlijk voor de winst", zegt hij resoluut. "En als ik toch verlies? Ik vind het minder erg om te verliezen van een machine dan van een menselijke sporter..."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.