De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw  boeken]

Toto-divisionisten maken zich op voor nacompetitie

Van onze speciale verslaggevers - DEN HAAG, dinsdag

FC Groningen verkeerd weer in blakende gezondheid. Alle pijntjes zijn het lijf uit. Zo ook bij Emmen. De nummers twee en drie van de Toto Divisie hebben het belangrijkste blessureleed van zich afgeschud. De spitsen Tony Alberda (Groningen) en Michel van Oostrum (Emmen) kwamen zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer in actie. Beiden zijn klaar voor het competitietoetje in de vorm van de nacompetitie. Donderdag starten ze tegen de nummer zestien en zeventien van de KPN Telecompetitie. De Groningers trappen af tegen Sparta en Emmen gaat op bezoek bij RKC Waalwijk.

De Drentse selectie van Jan de Jonge doet al drie seizoenen via de nacompetitie een gooi naar het hoogste niveau. Met RKC als poulegenoot lijkt het ticket echter voorbestemd voor de Waalwijkers. Zij zijn gepokt en gemazeld en handhaafden zich tweemaal achtereen via de nacompetitie. Komt bij dat de ploeg van Martin Jol een uiterst sterk seizoenslot kende met slechts een nederlaag bij Ajax. Roda JC werd door RKC zelfs uit de Champions League gehouden.Met FC Zwolle en Dordrecht'90 als andere clubs uit poule A lijkt handhaving van RKC slechts een kwestie van zes duels.

Voor de tweede poule is de glazen bol een stuk troebeler. FC Groningen treft daarin Helmond Sport en de Rotterdamse clubs Excelsior en Sparta. De Spartanen gaan als Bambi de grote jungle in. Gelukkig weet trainer Jan Everse, tweemaal deelnemer met FC Zwolle, wel wat de nacompetitie inhoudt.

FC Groningen presteerde als nummer twee van de Toto Divisie uiterst constant, maar won vreemd genoeg geen periodetitel. De noorderlingen werden vorig seizoen in de nacompetitie nog overvallen door de noeste arbeid van de Totodivisionisten. Op een lager niveau hebben zij getoond met de besten mee te kunnen. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag werd professioneel naar de hand gezet: 2-0. De goals in het Zuiderpark kwamen van Sergio Ommel en Joost Broerse. De voorbereiding op de nacompetitie is daarmee voltooid.

Zo ook bij Emmen. Met Azing Griever aan het roer trachtte Emmen driemaal eerder een rentree op het hoogste niveau te forceren. Zonder resultaat. Met Jan de Jonge aan het roer denkt de club opnieuw klaar te zijn voor de nacompetitie. De terugkeer van Michel van Oostrum in februari raakte hij geblesseerd is een extra steuntje in de rug. Afgelopen zaterdag veerde het Emmer stadion De Meerdijk tien minuten voor het laatste fluitsignaal tegen TOP Oss (2-1) al even op. Daar was ie dan. Terug van weggeweest. In die kleine tien minuten stond scherpschutter Van Oostrum drie keer op de goede plek, maar het lukte hem niet te scoren. Maar met Van Oostrum gelooft Emmen er weer in.

De grootste problemen kent trainer Jan de Jonge in defensief opzicht. Peter Uneken is een vraagteken en zonder hem is Emmen verdedigend aanzienlijk zwakker. Dat bleek tegen TOP, waarin Emmen verrassend veel kansen weg gaf. Voorin is iedereen fit. Met Martin Drent, Peter Hofstede, Michel van Oostrum en Roy Stroeve zit Jan de Jonge in ieder geval ruim in de spitsen.

• FC Groningen hoopt Dordrecht '90-speler Billy Maximiano te contracteren. Het contract van de 25-jarige linkerspits bij Dordrecht loopt af.

• Haarlem heeft de 20-jarige Kenny Robert Heemskerk voor twee jaar aangetrokken als doelman. Hij is afkomstig van AZ. Verder heeft de club Mark Verzijlberg een verbintenis van een jaar als full-prof aangeboden.

ADO Den Haag - FC Groningen 0-2 (0-1).32. Ommel 0-1, 47. Broerse 0-2. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 3011. Gele kaart: Van der Heijden, Maseland, Laguna Burgos, Karlas (ADO Den Haag), Koen (FC Groningen).

Emmen - TOP Oss 2-1 (1-1).12. Kocks 1-0, 15. Van der Meer 1-1, 70. Grummel 2-1. Scheidsrechter: Karremans. Toeschouwers: 4010. Gele kaart: Migchelsen (Emmen).

Telstar - Excelsior 2-0 (0-0).75. Henar 1-0, 78. Ribeiro 2-0. Scheidsrechter: Gerritsen. Toeschouwers: 952. Rode kaart: 24. l'Ami (Excelsior). Geel: Aerts, Holwijn (Telstar).

Heracles - Volendam 2-0 (1-0).13. Mouhouti 1-0, 54. Alflen 2-0. Scheidsrechter: Van Beek. Toeschouwers: 5143.

VVV - Go Ahead Eagles 2-3 (1-0).30. Evans 1-0, 53. Schuurmans 1-1, 55. Langenberg 1-2, 74. Hofman 2-2, 79. Bram Marbus 2-3. Scheidsrechter: Van der Pas. Toeschouwers: 1975. Gele kaart: Muhlack, Krüzen (Go Ahead Eagles).

Eindhoven - Veendam 3-1 (2-0).4. DaCosta Santos 1-0, 22. Van Huijksloot 2-0, 82. Laponder 3-0, 83. Mulder 3-1. Scheidsrechter: Schuurmans. Gele kaart: Thysbaert (Eindhoven).

Dordrecht'90 - RBC 2-3 (1-1).22. Onyeike 1-0, 35. Van Loenhout 1-1, 47. Weijers 1-2 (strafschop), 62. Lems 2-2 (strafschop), 81. Cas 2-3. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 2002. Gele kaart: Lems, Maximiano (Dordrecht'90), Dorst, Van der Woerdt (RBC).

FC Zwolle - Haarlem 0-0.Scheidsrechter: Van Meerkerk. Toeschouwers: 2750. Rode kaart: 75. Carrilho (Haarlem) 2x geel.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.