De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]

Vriesekoop bezorgt DTK titel

Van een tafeltennismedewerker - DEN HELDER, dinsdag

Hoe chaotisch de tafeltenniscompetitie dit seizoen ook mag zijn, voor apotheoses zoals dit jaar kunnen alle clubs in de toekomst tekenen. Bij de vrouwen leek NAK/Den Helder op weg naar de voorjaarstitel, maar daar stak de heersende landskampioen een stokje voor. Vorige week haalde Schoonderbeek/DTK al spijkerhard uit en in de slotwedstrijd werd het opnieuw 1-4 in het nadeel van de Noord-Hollandse ploeg. DTK werd hierdoor opnieuw landskampioen.

De club uit Klazienaveen had hiervoor alles uit de kast gehaald. Coach Hans Lingen kon zelfs gebruik maken van de diensten van Bettine Vriesekoop. Dat was voor Den Helder te veel van het goede. Hierdoor werd het een echte zege van het collectief, want Dong Li, Diana Bakker en Bettine Vriesekoop wisten allen één overwinning te behalen.

De overwinning van laatstgenoemde was dè verrassing. "Ik had altijd al veel respect voor haar gehad, maar dat is nu nog in aanzienlijke mate toegenomen", zei coach Lingen na afloop. "Ze is drie en een halve maand zwanger en haar vriend is pas overleden. Toch was ze vol vertrouwen en heeft ze enorm veel karakter getoond."

Of de landstitel bij de mannen ook naar het noorden gaat, staat nog niet vast. Ankestars kon de herfstitel geen vervolg geven met een voorjaarskampioenschap. Die ging overtuigend naar FVT/Visser. De Rotterdammers hadden de thuiswedstrijd al met 4-1 gewonnen en in Middelstum werd het nog eens dunnetjes overgedaan: 2-4. De beslissing valt zaterdag op een wel zeer bijzondere plek: de zaal van de vroegere landskampioen De Veluwe in Apeldoorn. De broertjes Van Spanje, die nog altijd hun kunsten vertonen in de Duitse competitie, kunnen er getuige van zijn wie de titel gaat halen: Ankerstars of FVT-Visser.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.