De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[V & L informatica]
[Jaarverslag Service]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]

OA/Olympia onttroont
veldkampioen Nic/VCD

Van onze korfbalmedewerker - NIJEVEEN, dinsdag

De noodzakelijk geworden beslissingswedstrijd tussen OA/Olympia en Nic/VCD is met 18-16 gewonnen door de Arnhemmers. Daarmee kwam voor het Groningse Nic/VCD een einde aan een wel zeer teleurstellend seizoen. In maart stonden ze, tegen PKC, met lege handen in de zaalfinale in Ahoy' en nu werden zij onttroond als regerend veldkampioen. Niet Nic/VCD, maar OA/Olympia zal op 5 juni in Arnhem tegenstander zijn van Deetos/Phobos, met als inzet de nationale veldtitel.

Zo'n 1500 toeschouwers zagen beide ploegen voorzichtig uit de startblokken komen: 4-4. Daarna ging OA/Olympia met veel geduld de aanvallen opzetten en dat had succes want in een kwartier liep de ploeg uit naar 9-4, waarbij Nic/VCD alleen maar een strafworp wist te missen. Bij 10-5 kreeg Taco Poelstra geel van scheidsrechter Dick Hoks, die een ruime voldoende haalde.

Bij de 11-6 ruststand gaf niemand nog iets voor de kansen van Nic/VCD. Maar het liep anders, bij 14-9 stokten de Arnhemmers en toen Taco Poelstra voor de tweede maal geel zag en met rood vertrok, stroopte Nic de mouwen op en kwam tot 14-13 terug. In de spannende eindfase werd om en om gescoord, waarbij Riko Kruit nog geel kreeg voor 'praten' en Dennis Schmidt voor OA een strafworp miste. De ploeg van trainer Erik Wolsink bleef steeds een puntje voor en mocht na afloop juichen: 18-16.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.