De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[V & L informatica]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[Jaarverslag Service]

Pacers naar halve finale play-offs

Van onze basketbalmedewerker - INDIANAPOLIS, dinsdag

Een 'sweep', heet het in Amerika. De Indiana Pacers plaatsten zich zondag voor de halve finale van de NBA play-offs door de Philadelphia '76ers met 4-0 te verslaan. Zonder ook maar één nederlaag te hoeven incasseren, veegden Rik Smits en zijn ploegmaats de vloer aan met de '76ers door ook hun twee uitwedstrijden te winnen met respectievelijk 86-97 en 86-89. Daarmee wierpen de Pacers zich op als één van de belangrijkste kandidaten voor de eindzege. Ze behaalden de zevende overwinning op rij in de loodzware play-offs. Eerder werd al met 3-0 gewonnen van de Milwaukee Bucks.

Het Nederlands mannenteam heeft zich in Noorwegen geplaatst voor de B-kwalificatiepoule, die komend seizoen in november van start gaat. Nadat vrijdag al was gewonnen van de Noren, volgde zaterdag een 92-74 nederlaag tegen Letland. Door de 62-96 zege op Luxemburg, een dag later, volgde de definitieve plaatsing.

Het duel tegen Letland leverde een onthutsend slechte eerste helft op. Oranje blijkt de kunst van het verdedigen verleerd te zijn. Terwijl het in november en december van het afgelopen seizoen op leek dat dit belangrijke onderdeel van het spel eindelijk ook door de Nederlanders werd beheerst, ging het daarna bergafwaarts. De Letten schoten niet alleen beter, 57 om 52 procent, maar verzilverden ook nog eens 10 van hun 21 driepuntspogingen (Nederland drie van de zes). Aangezien ze ook in de reboundduels een overwicht hadden, 31 om 24, is de Nederlandse nederlaag afdoende verklaard. Na een 52-32 achterstand bij de rust, vooral tot stand gekomen door de Letse schutter Basatskis (23 punten) en spelverdeler Stehlmakers (13) was de wedstrijd gelopen. Mike Nahar (19) en Marcel Huybens (17) waren de topscorers van Nederland.

Het vrouwenteam van bondscoach Meindert van Veen zal nog twee jaar moeten wachten voordat het weer mag proberen zich te kwalificeren voor de B-poule. Op het eigen plaatsingstoernooi in Almere eindigde het als vierde van de zes deelnemende landen, na afgetekende nederlagen tegen Finland en Israël. De overwinning tegen het zwakke Zwitserland was van geen belang meer.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.