De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[FBTO verzekeringen]
[BOL, voor al uw boeken]
[KPN]
[Prive Roddelbox]

Simpele zege Feyenoord

Van onze Telesportredactie - ROTTERDAM, maandag

Afspannen en allemaal terug in de mand. Dat was voor Leo Beenhakker het parool na de groot uitgevallen nederlaag (6-0) van vorige week bij Ajax. Feyenoord begreep de boodschap, dat het het seizoen als een kampioen af dient te maken: het stuurde om te beginnen FC Twente met 3-1 uit de Kuip.

Er zaten 25.000 man en dat is nogal wat voor een potje, waarin feitelijk nauwelijks meer wat op het spel staat. De Rotterdammers stonden binnen de kortste keren met 2-0 voor en kwamen daarna nooit meer echt in de problemen in de Kuip, waar het zonnetje het duel van een meerwaarde voorzag.

In de schaduw is de club alweer aan het werk voor volgend seizoen. Niet alleen zal de belasting toenemen door de verplichtingen in de Champions League, het succes van dit seizoen betekent ook dat steeds meer Feyenoorders de status van international aangemeten krijgen.

Zo zit Cruz in de voorlopige selectie van Argentinië, dat begin juni in Chicago tegen USA en Mexico zal aantreden. Manifesteert hij zich daar, dan zal hij in juli in de Copa America op moeten draven.

Het zijn van die ontwikkelingen, die Feyenoord ertoe brengen zich te wapenen. "Volgend seizoen willen we alle posities minimaal dubbel bezet hebben. Dat betekent, dat het aantal veldspelers van 18 naar 22 gaat", zegt Beenhakker.

De Rotterdammers, die na het seizoen nog drie potjes in den lande afwerken (kermiswedstrijden, aldus Beenhakker), beginnen op 3 juli alweer met de training. De internationals mogen een weekje later opdraven.


Feyenoord - FC Twente 3-1 (2-0).8. Paauwe 1-0, 15. Cairo 2-0, 66. Tomasson 3-0, 84. De Witte 3-1. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 25.026. Gele kaart: De Witte (Twente).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.