De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Prive Roddelbox]
[KPN]
[FBTO verzekeringen]

AZ en NEC doen niet moeilijk

ALKMAAR, maandag

Voor AZ en NEC staat deze competitie niets meer op het spel. In een rommelig en slecht duel bleek de 1-1 dan ook een logische uitslag. Al had AZ-trainer Wim van Hanegem meer van zijn ploeg verwacht. Voorzitter Dick Scheringa heeft een vette premie toegezegd voor een plaats bij de eerste negen, een positie die de Alkmaarders nu innemen.

"Ik had gedacht dat de ploeg scherper zou zijn", zei Van Hanegem. "Maar we begonnen slap en liepen in de beginfase achter NEC aan." De Nijmeegse formatie toonde het meeste initiatief. AZ-doelman Moens moest al meteen in actie komen bij een een vrije trap van Pothuizen en de rebound van Latuheru.

Gaandeweg het duel kwam AZ beter in de wedstrijd via kansen voor Buskermolen en Van Galen. Maar NEC opende uiteindelijk de score. Bart Latuheru bereikte met een fraaie actie Anton Janssen, die vrij kon inkopen. Onder aanvoering van Van Galen ging AZ op jacht naar de gelijkmaker.

De naar Sparta vertrekkende Michel Langerak zorgde uiteindelijk voor de 1-1. "Een logische uitslag", vond NEC-trainer Jim Calderwood. "Al had ik een betere wedstrijd verwacht."


AZ - NEC 1-1 (0-0).55. Janssen 0-1, 85. Langerak 1-1. Scheidsrechter: Van Dongen. Toeschouwers: 7107. Gele kaart: Latuheru (NEC).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.