De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[Prive Roddelbox]
[KPN]
[FBTO verzekeringen]
[BOL, voor al uw boeken]

Clubcard wordt servicekaart

DEN HAAG, maandag

Het kabinet heeft ingestemd met de de aanbevelingen van de commissie-Stekelenburg inzake de Persoonsgebonden Club Card. Dit betekent dat de PCC voor het betaald voetbal het karakter van een servicekaart krijgt.

Staatssecretaris Vliegenthart (Sport) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij zich kan vinden in het uitgangspunt: vrije kaartverkoop, tenzij de lokale autoriteiten in overleg met de clubs anders bepalen.

Ook kan zij instemmen met het principe maatwerk per wedstrijdorganisatie in samenwerking met de meldingsplicht, de invoering van het Voetbal Volg Systeem en de installatie van de geautomatiseerde toegangscontrole. Wel acht ze het noodzakelijk dat de KNVB de zaak nader uitwerkt en aangeeft welke maatregelen zij op het lokale maatwerk zal ontwikkelen.

Voor de risicowedstrijden is het volgens Vliegenthart wenselijk een aantal landelijke uitgangspunten te formuleren. Ook vindt ze dat een aantal belangrijke punten ten aanzien van de veiligheid nog uitwerking behoeft.

De commissie stelde na het onderzoek dat de kaartverkoop weer vrij zou moeten worden. Alle 36 clubs in het betaald voetbal stemden in maart in met de aanbevelingen van de commissie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.