De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[FBTO verzekeringen]
[KPN]
[BOL, voor al uw boeken]
[Prive Roddelbox]

Elena Timina weergaloos

Van onze tafeltennismedewerker - KLAZIENAVEEN, maandag

NAK/Den Helder heeft in de eerste play-off-finale bij de vrouwen verschrikkelijk huisgehouden bij Schoonderbeek/DTK. De viervoudig landskampioen werd met 4-1 weggespeeld. Elena Timina speelde op haar dertigste verjaardag de sterren van de hemel. Ze legde met drie overwinningen de basis voor de Helderse triomf.

Aan niets was te zien dat Timina zaterdag dertig is geworden en inmiddels moeder is van een zoon van een paar maanden. De Russische defensiespecialiste had geen kind aan Lydia Schoonewille (9-21, 10-21) en in de vijfde wedstrijd ging Nederlands kampioen Dong Li er ook heel soepeltjes af (13-21, 15-21).

Alleen het dubbel was superspannend. De Klazienaveense combinatie Diana Bakker/Dong Li bouwde een formidabele voorsprong op van 21-5 en 11-5. Pas daarna begon de machine van NAK/Den Helder op volle toeren te draaien.

Coach Mels Oosterbeek: "In de tweede game was de opstelling ook beter. Diana Bakker had veel moeite met de spinballen van Emily Noor en Elena Timina maakte vrijwel geen fout." Met 17-21 en 20-22 ging de belangrijkste winst naar Den Helder. Wel moest er op 20-17 nog even een serie matchpoints worden weggewerkt.

Bij Schoonderbeek werd de eer gered door Dong Li die geen moeite had met Eveline Hengstman (21-13, 21-6), maar na de 1-0 voorsprong kwam de titelverdedigster er niet meer aan te pas. Als NAK/Den Helder volgende week ook de thuiswedstrijd wint, volgt er een extra duel om de landstitel. Dit komt omdat Schoonderbeek in november 1998 in het bezit was gekomen van het herfstkampioenschap.

Maar na de 4-1 is Den Helder favoriet. "Het is een grandioze uitslag", kon Oosterbeek gisteren zijn geluk niet op. "Vooral Elena was geweldig. Ze was er ook erg op gebeten om hier te winnen. Ze was hier destijds toch gedumpt en dan wil je wel wat bewijzen."

Eindstand degradatiegroep vrouwen: 1. Arboned/Westa 10-30, 2. Cosmos 10-29, 3. Red Stars Venray 10-28, 4. Amsterdam '78 10-19.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.