De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[KPN]
[BOL, voor al uw boeken]
[Prive Roddelbox]
[FBTO verzekeringen]

Den Bosch-vrouwen dichtbij titel

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

De vrouwen van Den Bosch hebben een goede stap gezet in de richting van prolongatie van de landstitel. De ploeg van interim-coach Koen Pijpers won gisteren in het Wagener Stadion het eerste finale-duel van de play-offs met 2-1 van Amsterdam. Komende zaterdag is de return in Den Bosch en bij winst van Amsterdam volgt zondag (wederom in Den Bosch) het derde en beslissende duel om de Nederlandse titel.

International Ageeth Boomgaardt zette in een matig duel de regerend landskampioen in Amstelveen in de eerste helft op voorsprong uit een wonderschone strafcornervariant. Vlak na de rust bracht Julie Deiters de thuisploeg langszij door uit een rebound de vierde strafcorner achter Den Bosch-keepster Jacqueline Toxopeus te werken. In die fase mocht Amsterdam aanspraak maken op de overwinning, want de ploeg van coach Carina Benninga dwong Den Bosch tot verdedigen met af en toe een countermogelijkheid. Maar strafcornerspecialiste Frederiek Grijpma beleefde een ongelukkige middag. Grijpma, die haar ploeg afgelopen woensdag (in de halve finale tegen Rotterdam) nog naar de finale had geschoten, had haar vizier niet op scherp staan. De meeste corners sloeg ze te hoog of werden een prooi voor Toxopeus. De beslissing viel uiteindelijk drie minuten voor tijd toen Mijntje Donners vanaf de kop van de cirkel Amsterdam-keepster Clarinda Sinnnige met een strak schot kansloos liet.

Den Bosch-coach Pijpers heeft er na de zege van zijn ploeg alle vertrouwen in dat de titel in het zuiden blijft: "Het mooie van deze overwinning is dat we het straks in eigen huis kunnen afmaken." Pijpers heeft, na het ontslag van Eric- Jan Pennock, sinds een paar weken het roer stevig in handen in Den Bosch: "Het is een moeilijke opdracht om weer kampioen te worden met deze ploeg, maar wel een hele leuke en we zijn er nu heel dichtbij. Ik geniet dan ook van elk moment." Tactisch had Pijpers zijn huiswerk goed gedaan: "We wisten dat Amsterdam bij een achterstand Carole Thate door zou schuiven naar de spits. Daardoor kregen wij meer ruimte voor onze snelle spitsen Mijntje Donners en Esther Verhoeven, wat resulteerde in die beslissende goal van Mijntje."

Amsterdam verloor vorig seizoen de finale van Den Bosch en een jaar eerder van HGC. Voor Carina Benninga dus een derde kans op rij om de landstitel eindelijk weer eens naar de hoofdstad te halen. En ondanks het verlies heeft Benninga die titel nog niet uit haar hoofd gezet. "Statistisch gezien spelen we uit beter dan thuis", zegt ze met een gezonde dosis humor. "Dit seizoen hebben we namelijk maar vier wedstrijden verloren en alle vier thuis. Tegen Den Bosch tweemaal, tegen HGC en tegen Rotterdam. Dus er is nog hoop. Maar met iets meer geluk hadden wij deze wedstrijd gewonnen. In de tweede helft waren wij gewoon sterker. Alleen werd Frederiek bij die corners steeds onzekerder, omdat de scheidsrechter al die corners afkeurde. Naar mijn mening onterecht, maar daardoor ging Frederiek ze wat ingehouden slaan en lukte het helemaal niet meer."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.