De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[KPN]
[FBTO verzekeringen]
[Prive Roddelbox]

HBS start met zege op Gandhi

Van onze cricketmedewerker - DEN HAAG, maandag

Er waren geen verrassingen in de eerste hoofdklasse-ronde van de cricketcompetitie. Alle titelkandidaten wonnen hun wedstrijden, al had HBS wel heel veel moeite om Gandhi met twee wickets eronder te houden. Lefebvre maakte meteen zijn geld waar door een match-winnende innings van 71 te scoren, waardoor de Hagenaars het totaal van Gandhi (178 voor 6) net op tijd konden passeren voor acht wickets. De klassieker HCC - Rood en Wit werd ditmaal door Rood en Wit met vijf wickets gewonnen. Rood en Wit liet HCC tot 194 voor 9 komen omdat het een achttal vangkansen onbenut liet. O'Dowd 53, Seisun 36 en good old Peter Entrop 34, speelden een belangrijke rol voor HCC.

Feiko Kloppenburg maakte vervolgens zijn minder gelukkige optreden als bowler en fielder meer dan goed door met 92 not out te blijven. Kloppenburg is hard op weg om Nederlands beste bat te worden. Zijn verblijf van drie maanden in Zuid-Afrika is van beslissende invloed geweest en heeft voor een doorbraak in zijn carrière gezorgd. Ook Trotman 34 en Van Liemt 22 not out toonden aan dat zij nog lang niet versleten zijn en steunden Kloppenburg meer dan voortreffelijk. Rood en Wit 196 voor 5.

VRA kwam door een goede innings van Cummings (64) op een totaal van 164 all out. Quick kon behalve Rekers (43) niet veel uitrichten op de Amstelveense bowlerij en was voor 117 all out. VOC 136 voor 9 versloeg Hermes DVS 103 all out in een wedstrijd met lage totalen en tenslotte kon UD zijn rentree in de hoofdklasse niet met een overwinning vieren. Excelsior was veel sterker: 206 voor 7 tegen 132 all out.

Stand hoofdklasse: 1. Rood en Wit 1-2, 2. VOC 1-2, 3. HBS 1-2, 4. Excelsior 1-2, 5. VRA 1-2, 6. Hermes DVS 1-0, 7. HCC 1-0, 8. Quick 1-0, 9. Gandhi 1-0, 10. UD 1-0.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.