De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


maandag
10 mei 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[V & L informatica]
[Tele2]
[Autosite]
[Rabobank]

Groei verkoop via internet

AMSTERDAM, maandag

Meer en meer Nederlanders vinden hun weg naar elektronische winkels op internet. Gedurende twee weken in maart kochten ruim 170.000 mensen voor een bedrag ƒ63 miljoen producten als boeken, hardware en software.

Dit blijkt uit de derde Nationale Internet Monitor, een steekproef onder gebruikers van het nieuwe medium. Bij de vorige steekproef in oktober vorig jaar werd voor ƒ35 miljoen elektronisch verhandeld. De internet-enquête wordt uitgevoerd door het Amsterdamse bureau Pro Active.

Met name de categorie zakelijke aankopen groeit snel. De stijging is toe te schrijven aan het snel toenemend aantal internet-gebruikers. Bovendien besluiten mensen steeds vaker tot een aankoop over te gaan.

De onderzoekers schatten dat met elektronische handel via internet op jaarbasis een bedrag is gemoeid van ƒ2 miljard gulden.

Het aantal mensen dat zich tenminste eenmaal per veertien dagen op internet begeeft, ligt op 2,3 miljoen. In oktober was dat nog 1,8 miljoen. Verwacht wordt dat in 2000 een kwart van de Nederlandse bevolking tenminste een keer per twee weken online is.

Het zijn vooral mensen met een hoger inkomen die internet gebruiken. Van de groep boven tweemaal modaal surft meer dan de helft wel eens op internet. Van de groep onder modaal begeeft zich slechts 13 procent op het wereldwijde web.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.