De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


maandag
10 mei 1999

 


[Autosite]
[Tele2]
[Rabobank]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]

Financiële wereld kijkt
weer naar inflatie-gevaar

AMSTERDAM, maandag

Deze week staat Wall Street in het teken van de bijeenkomst van de Federal Reserve's beleidscommissie (FOMC), de vermeende spanningen tussen de Russische president Jeltsin en zijn premier Primakov en de politieke ontwikkelingen rond de Kosovo-crisis.

Volgens Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam gaat de FOMC zich morgen buigen over de vraag of het monetaire beleid aanpassing behoeft in het licht van de inflatie en de economische groei. De inflatie wordt ongunstig beïnvloed door de stijgende olieprijzen van de laatste weken. In hoeverre de inflatie toeneemt, valt mede af te leiden uit de producentenprijsindex en de consumentenprijsindex. Deze worden aanstaande donderdag en vrijdag gepubliceerd.

Wanneer deze inflatiegraadmeters hoger uitkomen dan wordt verwacht, kan dat een zware dobber betekenen voor de toch al onder druk staande obligatiemarkt en dus leiden tot een verdere stijging van de marktrente.

Donderdag worden ook de Amerikaanse detailhandelsverkopen bekend gemaakt. In Europa kijkt men deze week ook uit naar de Duitse industriële productie- en detailhandelsverkopen alsmede naar het Britse kwartaal-inflatierapport (woensdag).

In Moskou is de geruchtenstroom over spanningen tussen president Jeltsin en premier Primakov pas goed op gang gekomen nadat een woordvoerder van het Kremlin verklaarde dat geen premier onmisbaar is. Politieke instabiliteit is noch goed voor de euro, noch voor de afwikkeling voor de Kosovo-crisis.

Vandaag komen de Europese ministers van Financiën bijeen in Brussel. De financiële markten verwachten geen schokkende uitkomsten van deze ecofin-bijeenkomst.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.