De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw  boeken]
[KPN]

Sint-bernard bijt peuter (3) dood

Van onze correspondent - BEVEREN-WAAS (BELGIË), maandag

De drie-jarige Bjorn Bal uit het Belgische Beveren-Waas is vrijdagavond door de eigen sint-bernardshond doodgebeten.

Terwijl zijn ouders niet thuis waren, werd de peuter plotseling aangevallen door het dier. Zijn vader en moeder waren op dat moment in het ziekenhuis, waar een ander kind van hen was opgenomen nadat het vrijdagochtend een arm had gebroken. De hond verwondde Bjron vooral in het gezicht.

Het oudste kind van 14 jaar, Leentje, kon de hond niet losrukken van het broertje. Een te hulp geroepen buurman slaagde daar wel in. Het kind werd met spoed overgebracht naar het Sint Anna-ziekenhuis, maar hulp kwam te laat. De hond bleek een slagader te hebben doorgebeten. Bjorn overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Het gezin had de hond enige tijd geleden uit het asiel gehaald. Het was al in het bezit van een andere sint-bernardshond. Dit ras staat juist bekend als kalm en geduldig. In de Zwitserse Alpen werden sint-bernards vroeger ingezet bij het redden van ingesneeuwde mensen.

De Belgische minister van Landbouw Pinxten liet dit weekeinde weten geen aanleiding te zien de sint-bernard toe te voegen aan een lijst van gevaarlijke hondenrassen. Op de lijst staan dertien rassen zoals de pitbull-terriër en de rottweiler. Enige maanden geleden werd België ook al opgeschrikt door een hondendrama toen de zesjarige Jolien de Wit door een rottweiler werd doodgebeten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.