De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[KPN]

Dansje van veteranen

Veteranen uit de voormalige Sovjet-republiek Georgië dansen met elkaar tijdens de viering gisteren van het feit dat 54 jaar geleden nazi-Duitsland definitief verslagen was. In heel Rusland en in de voormalige Sovjet-republieken kwamen strijders uit de Tweede Wereldoorlog, dikwijls zwaar behangen met medailles, bijeen om de nederlaag van nazi-Duitsland te vieren en herinneringen op te halen aan hun roemruchte strijd tegen de vijand.

De toenmalige Sovjet-Unie heeft zwaar geleden onder de inval van de Duitsers. De meedogenloze strijd tussen de legers van Hitler en Stalin heeft aan zeker 27 miljoen Sovjet-burgers en -militairen het leven gekost. De zwaar bevochten overwinning op de Duitsers is een van de weinige glorieuze prestaties van de Sovjet-Unie waarop men trots is.

Veel Russen gebruikten de viering om te protesteren tegen de NAVO-aanvallen op Servië. President Jeltsin, die overigens de NAVO-bombardementen niet noemde, riep in een toespraak in Moskou op tot versterking van de Russische strijdkrachten. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en als gevolg van de economische malaise van de laatste jaren is de kwaliteit van de Russische strijdkrachten geen schim meer van wat die vroeger was.

FOTO: AP






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.