De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
10 mei 1999

 


[Matchbank]
[BOL, voor al uw boeken]
[World OnLine]
[Hi Prepay]
[CMG]
[Compu'Train]
[Gouden Gids]

Proef met digitaal kenteken

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, maandag

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat start in de loop van het jaar een experiment met een elektronisch kenteken om te bezien of digitale herkenning van auto's een goed wapen is in de strijd tegen fraude met kentekenbewijzen en nummerplaten.

Tevens wordt bekeken of het elektronisch kenteken bruikbaar is bij de registratie van auto's die tol moeten betalen in verband met rekeningrijden.

De digitale nummerplaat is een uniek, onuitwisbaar elektronisch signaal dat wordt uitgezonden vanuit een 'superchip' die ergens in de auto verborgen zit. De registratie vindt plaats met een scanner, zoals die ook wordt gebruikt in anti-diefstalpoortjes in winkels.

Het elektronisch kenteken zal de ouderwetse nummerplaat niet gaan vervangen omdat registratie met het blote oog altijd nodig zal blijven, bijvoorbeeld door de politie. Het ministerie verwacht dat het nog zeker vijf jaar duurt voor de digitale nummerplaat en de bijbehorende regelgeving eventueel kunnen worden ingevoerd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.