De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Netevents]
[Prive Roddelbox]

Geketende Leon van Bon
verliest tactisch steekspel

door Raymond Kerckhoffs - ROUBAIX, maandag

Met benen om te winnen machteloos toekijken. Na 273 kilometer over middeleeuwse karrensporen wist Leon van Bon na een finale in 'gevangenschap' niet of hij moest glimlachen. "Het was eigenlijk een frustrerende middag. Misschien moet ik wel naar Mapei overstappen, wil ik ooit Parijs-Roubaix winnen", klonk het cynisch, terwijl hij in de verte zag hoe Andrea Tafi, Wilfried Peeters en Tom Steels het erepodium van de Hel van het Noorden beklommen.

De zesde plaats past niet meer in Van Bons ambities. "Ik ging als een speer. Vorig jaar was ik blij dat ik kon aanklampen, nu zat ik gevangen met goede benen. Dan baal ik dat er niet meer in zit dan een ereplaats."

Onderweg zag Van Bon zich al juichend de loodzware kassei optillen. Op kasseizone 9, genaamd Mons-en-Pevele, reed de Rabo-klassiekerspecialist vooruit met Andrea Tafi, Tom Steels, George Hincapie en Jo Planckaert. "Toen dacht ik aan winnen. Samen met Tafi was ik de sterkste in die groep. Maar op het moment dat hij lek reed, waren ineens alle verhoudingen verstoord. Toen hij later weer vooraan kon aansluiten met Peeters, wist ik dat de situatie anders zou zijn. Het was niet meer een gevecht van man tegen man, maar een tactisch steekspel. Frustrerend was het hoe simpel Tafi wegreed. Het was niet eens een demarrage."

Toch kijkt Van Bon met een positief gevoel vooruit. "Misschien moet ik er volgend jaar voor pleiten dat wij hier met een sterkere ploeg aan de start verschijnen. Aan Maarten den Bakker had ik bijvoorbeeld veel steun kunnen hebben. De tijd dat wij iedereen eraf rijden komt nog wel."

"We hadden hier meer van verwacht", blikte ploegleider Theo de Rooij terug. "Als je op 35 kilometer voor de streep machteloos moet toekijken naar een demonstratie van Mapei, zit je toch niet lekker in de auto."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.