De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Netevents]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]

Willem II kan geluk niet op

Van onze speciale verslaggever - TILBURG, maandag

Slecht spelen en toch winnen. Het kenmerkt de ware kampioen. Willem II is na de winterstop de onbetwiste kampioen van de KPN Telecompetitie. Het haalde uit tien wedstrijden maar liefst 28 punten, meer dan welke club dan ook na de verplichte winterse adempauze. Willem II-middenvelder Marcel Valk zag zijn ploeg door de 2-0 overwinning op AZ een belangrijke stap in de richting van Europa zetten. "Voor Europees voetbal hebben we denk ik 58 punten nodig. We hebben er nu 53, met nog vijf wedstrijden te gaan moet dat wel lukken, denk ik zo."

Wellicht zit er voor de Tilburgers nog wel meer in het vat. Door de goede prestaties van de afgelopen weken zijn de 'tricolores' op de ranglijst gestegen naar de derde plaats, een plaats die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Met wedstrijden tegen Ajax, FC Twente, Sparta, MVV en Cambuur voor de boeg heeft de ploeg van trainer Co Adriaanse alles nog in de hand.

Adriaanse was ondanks de winst op AZ niet bijster tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "De technische uitvoering was niet goed. We speelden allesbehalve een aantrekkelijke wedstrijd. Desondanks hebben we gewonnen en een belangrijke stap gezet in de race om Europees voetbal."

Willem II had tegen AZ geen beste dag. Waar de Tilburgse voetballers normaal geen enkel probleem hebben om elkaar te vinden, ging er tegen AZ van alles mis. Veel balverlies en slechte passes, het hoorde er zaterdagavond allemaal bij in het Willem II-stadion. Toch waren het de Tilburgers die al vroeg in de tweede helft op voorsprong kwamen. Yassine Abdellaoui ging goed door op links en gaf een perfecte voorzet op Mariano Bombarda, die met een kopbal Oscar Moens verschalkte.

De tweede helft bracht Adriaanse Dennis Schulp voor verdediger Mark Schenning. Schulp voetbalde achter de spitsen, waardoor de Brabanders achterin een op een kwamen te spelen. De wissel had meteen zijn weerslag. Na kansjes voor Jatto Ceesay en Bombarda was het de invaller zelf die voor de 2-0 eindstand tekende.

AZ-trainer Willem van Hanegem zag zijn ploeg voor de tweede keer achtereenvolgens verliezen en zelf niet scoren. Voor de nuchtere coach was er echter geen vuiltje aan de lucht: "We moeten de volgende wedstrijd gewoon wél scoren en wél winnen. Dat is het enige zinnige dat ik erover kan zeggen."

Willem II - AZ 2-0 (1-0).17. Bombarda 1-0, 60. Schulp 2-0. Scheidsrechter: Schaap. Toeschouwers: 14.140. Rode kaart: 88. Van den Berg (AZ). Gele kaart: Van Galen (AZ), Abdellaoui (Willem II).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.