De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Netevents]
[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw boeken]

NAC lonkt nadrukkelijk
naar de nacompetitie

Van onze sportcorrespondent - BREDA, maandag

In Breda lijkt men eindelijk te beseffen waar het omdraait in de strijd tegen degradatie. In de tweede wedstrijd onder een nieuwe trainer Kees Zwamborn knokte NAC 90 minuten langer voor iedere centimeter en werd die inzet beloond met een punt. Meer verdiende ook tegenstander Roda JC niet, omdat de Limburgers de beste kansen kregen, maar zeer nadrukkelijk faalden in de afwerking: 0-0.

De thuisploeg had daarbij wel het nodige geluk. Binnen 90 seconden liet Roda al twee uitgelezen mogelijkheden onbenut en ook Dave Zafarin, Mark Nygaard en Peter van Hout verprutsten mogelijkheden op de volle winstpremie. Roda JC is formeel nog volop in de slag om Europees voetbal, maar met slechts een overwinning uit de laatste zes wedstrijden worden er de laatste weken veel punten gemorst.

Het overleven van een spervuur aan Roda-aanvallen met een hoofdrol voor de uitblinkende NAC-doelman John Karelse, werkte aanstekelijk op het zelfvertrouwen van NAC. Na rust was de beste kans zelfs voor de Australiër Ante Milicic die geheel in stijl van de aantrekkelijke wedstrijd voor open doel faalde.

"Het was de bedoeling om door middel van strijd wat meer naar voren te spelen. Daardoor werd het een echte wedstrijd en dat was ook de bedoeling", meende een trotse Zwamborn na afloop. "Ik moet mijn spelers een groot compliment maken voor de manier waarop er is gespeeld."

Tussentijds spelers kopen, waar in Breda trouwens veel mislukte voorbeelden van rondlopen, kan Zwamborn reglementair niet meer. Meest praktische oplossing is voor de oefenmeester uit Goes dan ook om de spelers zoveel mogelijk op de plaats te zetten waar ze het beste tot hun recht komen. "Ik heb bepaalde ideeën over balans en kwaliteit en dat pakt aardig uit", aldus Zwamborn. En dus speelt Alfred Schreuder weer op het middenveld, werd Nebojsa Gudelj linkermiddenvelder en geniet NAC's beste speler Dimitri Shoukov van zijn vrije rol achter de spits. Zelfs het inzetten van Archil Arveladze als pinchhitter lijkt geen slechte zet.

Het punt tegen Roda is een opsteker voor NAC in de tombola om directe degradatie. NAC heeft nog zeven wedstrijden om de kloof van twee punten met de nummer zestien en zeventien, RKC en Sparta, te dichten en zich te verzekeren van een plaatsje in de nacompetitie.


NAC - Roda JC 0-0. Scheidsrechter: Jol. Toeschouwers: 9500. Gele kaart: Bosz, Van As (NAC).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.