De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]
[Netevents]
[BOL, voor al uw boeken]

Happy end voor Heerenveen

Van onze sportcorrespondent - HEERENVEEN, maandag

Heerenveen leek een roemloos competitieslot zonder kwalificatie voor Europees voetbal tegemoet te gaan. Met nog enkele minuten te gaan leidde het brutaal spelende NEC zaterdagavond met 1-2. Het Abe Lenstra Stadion was stil. Niemand die nog een cent voor de kansen van de stug opererende Friezen gaf, maar zie, zonder geluk vaart niemand wel. Twee ultieme bevliegingen brachten Heerenveen op een sensationele 3-2.

Maar het is de vraag of deze belangrijke zege de ploeg van coach De Haan op het juiste spoor brengt. Heerenveen speelt timide, plichtmatig en zonder schwung. De Haan beseft dat en het frustreert hem. Van begrippen als 'bezieling' en 'mentaliteit' wil hij niets horen want die zeggen hem niks. De Haan zoekt altijd de oplossing in het voetbal, maar misschien moet hij zelf als psycholoog optreden in plaats van een praatsessie door een professional, zoals in het trainingskamp in Spanje gebeurde.

Nadat Talan (tweemaal) en De Gier op een haar na hadden gemist, nam NEC de leiding. De Gier rondde een vlotte aanval fraai af. Een presentje van Roorda bracht de thuisclub op een onverwacht moment terug in de wedstrijd. De NEC-doelman schoot tegen de storende Gérard de Nooijer op, waarna de oud-Spartaan alweer zijn zevende seizoenstreffer scoorde.

Juist op het moment dat de Friese aanhang 'Basje bedankt' zong, werd die plagerij hard afgestraft. Een schot van De Romijn (hij verving Tumani die even vóór de gelijkmaker groggy tegen de boarding lag) liet keeper Vonk zomaar tussen vingers en benen glippen: 1-2. Het leek de genadeklap te zijn. Totdat Heerenveen in de 86e en 87e minuut tweemaal op fraaie wijze scoorde. Via Talan (assist De Nooijer) en invaller Tzvetkov (uit een voorzet van De Visser).


SC Heerenveen - NEC 3-2 (0-0). 53. De Gier 0-1, 61. Gérard de Nooijer 1-1, 63. De Romijn 1-2, 86. Talan 2-2, 88. Tzvetkov 3-2. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 13.600.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.