De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Netevents]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]

Sief de Ronde
leidt project
Ajax in Ghana

Van onze sportcorrespondent - GRONINGEN, maandag

Sief de Ronde vertrekt voor Ajax naar Ghana om vanaf 15 april de leiding op zich te nemen van Ajax-satellietclub Ashanti Goldfields. De Ronde is momenteel trainer van de Groninger amateurclub Noordster, maar zal daar zijn functie neerleggen.

Na ex-Veendam-trainer Henk Bodewes, die de technische leiding krijgt bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town, is De Ronde de tweede noorderling die zich gaat bemoeien met een satellietclub van de Amsterdammers. De Ronde was eerder hulptrainer bij FC Groningen en kende zo Ajax' hoofd-opleidingen Hans Westerhof.

Eerder werd Jan Pruyn (ex-NEC en ex-Helmond Sport) door Ajax benoemd als coordinator van alle buitenlandse projecten. Met deze initiatieven hoopt de club jonge Afrikaanse talenten al in een vroeg stadium voor te bereiden op de zo specifieke Ajax-cultuur.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.