De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[ABN AMRO]
[Netevents]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw boeken]

Bobbyjo zorgt voor Ierse glorie

LIVERPOOL, maandag

De grootste hindernisren ter wereld, de Grand National werd zaterdagmiddag op Aintree bij Liverpool een prooi voor de Ierse combinatie Bobbyjo met jockey Paul Karberry. De bookies betaalden op hem 10:1 uit. In de ruim zeven kilometer lange immens zware race lag Bobbyjo constant in de kopgroep die als snel na de start werd ontdaan van een hele serie favorieten.

Zo kwamen de eerste en twee aankomende van vorig jaar, Earth Summit en Sunny Bay er al helemaal niet aan te pas. Laatstgenoemde 'ging niet lekker', zoals zijn jockey later meldde in tegenstelling tot Bobbyjo die volgens de jockey Paul Karberry het met nog een hindernis voor de boeg "oppakte en vloog". Bij de tweede rond ging het op Bechers Brook voor Euripide mis. Bij een zware val liep deze galoppeur zwaar nekletsel op en werd later uit zijn lijden verlost. Jockey Tony McCoy was dusdanig van de kaart dat hij voor vandaag zijn ritten afzegde.

Na de valpartij met nog eens caramboles van drie vallende combinaties waren er nog zo'n tien paarden kansrijk. Vanaf de laatste hindernis demarreerde Bobbyjo uit een nog verder uitgedund veldje van vier en won met een straatlengte. De eerste prijs van het spektakel bedroeg zo'n zes ton. Behalve de Engelse roem en glorie niet echt veel, gezien de honderden miljoenen die er wereldwijd op deze hindernisrace worden ingezet.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.