De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw boeken]
[Netevents]

Rotterdam ook naar play-offs

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

Na Amsterdam en Den Bosch hebben de vrouwen van Rotterdam zich gisteren definitief geplaatst voor de play-offs. De ploeg van Caroline van Nieuwenhuyze had nog één punt nodig uit de resterende twee wedstrijden, maar won in en tegen Nijmegen met 4-0. Florien Cornelis nam met twee treffers de helft van de Rotterdamse produktie voor haar rekening.

Voor de vierde en laatste plaats in de play-offs komen Laren en HGC nog in aanmerking. Laren verslikte zich in Hilversum tegen een stug spelende thuisploeg (2-2). Esther van Kessel zorgde uit een strafcorner voor de gelijkmaker voor Hilversum, dat ondanks het gelijke spel nog steeds niet uit de degradatiezorgen is. HGC verpletterde Pinoké met 7-0 en heeft door de misstap van Laren het bereiken van de laatste vier weer volledig in eigen hand. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie (op 25 april) speelt HGC thuis tegen Laren. Komende zondag moet HGC naar Oranje Zwart en ontvangt Laren degradatie-kandidaat Hurley.

Amsterdam nam de koppositie over van Den Bosch. De ploeg van Carina Benninga, die pas na de play-offs beslist of ze bij Amsterdam blijft of een andere club onder haar hoede neemt, won dit weekeinde tweemaal van Kampong. Onderaan de ranglijst viel het doek voor MOP dat met 4-0 ten onder ging tegen Den Bosch. Bij de landskampioen zat assistent-trainer Arno van Bijnen als vervanger van de vorige week ontslagen Eric-Jan Pennock op de bank. Van Bijnen blijft dat doen tot het einde van de competitie. Mocht het bestuur echter voor die tijd een geschikte opvolger voor Pennock gevonden hebben, dan doet Van Bijnen een stapje terug. Siegfried Aikman, oud-coach van Den Bosch en tegenwoordig werkzaam bij de vrouwen van Kampong, heeft een verzoek om tijdens de play-offs Den Bosch te coachen inmiddels afgewezen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.