De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Netevents]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]

HDM met lege handen

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

De strijd om de vierde play-off-plaats in de hockeyhoofdklasse liep in feite met een sisser af. Nadat HDM twee weken geleden de eigen kansen in Utrecht tegen Kampong verspeelde, konden de Hagenaars ook de laatste mogelijkheid niet benutten door de 0-1 nederlaag tegen Den Bosch.

Omdat HGC opnieuw won en Amsterdam met 2-1 opzij zette, is de laatste competitieronde volgende week een formaliteit geworden.

In het weekeinde van 24 en 25 april begint het dan echt, wanneer Bloemendaal, Oranje-Zwart, Den Bosch en HGC gaan uitmaken wie er kampioen van Nederland wordt. Vooral in Den Haag was het een hard gelag voor HDM dat na een optimaal seizoen de scheidende coach Herman Kruis geen passend afscheidscadeau kon geven. Kruis, die volgend seizoen in dienst treedt bij de nieuwe hoofdklasser Tilburg, liet het gelaten over zich heenkomen. Als geen ander realiseerde hij zich dat dit HDM-elftal op de toppen van de tenen had gelopen en met de beperkte kwaliteit heel ver was gekomen. Toch had hij in de slotfase van de competitie, op de momenten dat het er echt om ging, wat meer volwassenheid verwacht van het team waarin vooral De Snayer het als topscorer in de laatste duels liet afweten. Met assistent Koen Pijpers als meest voor de hand liggende nieuwe coach weten de Hagenaars echter wel zeker dat het team bij elkaar blijft en er volgend jaar een nieuwe stap naar de top-4 kan worden gedaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.