De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Autosite]
[Primafoon]
[Prive Roddelbox]
[ING bank]
[BOL, voor al uw  boeken]

Stukken Muur in aanbieding

Van onze correspondent - BERLIJN, maandag

Twee historische delen van De Muur in Berlijn blijken tien jaar na de val nog geheel in originele staat. Ze worden op een geheime plaats bewaard en zijn te koop.

Op 9 november 1989 werd aan de Potsdamer Platz onder het oog van talloze televisie- en fotocamera's het eerste segment uit de gehate scheidingswand tussen Oost en West gehaald.

Evenals de meeste van de 45.000 onderdelen belandde het eerst verwijderde stuk Muur in de betonmolen. Van nummer twee en drie wist tot het afgelopen weekeinde eigenlijk niemand dat ze bewaard zijn gebleven.

De eigenaren van de segmenten hebben de afgelopen tijd vergeefs gepoogd hun bezit tegen een goed bod van de hand te doen. Duitse musea, ook die in Berlijn, waren niet geïnteresseerd en Euro Disney in Parijs haakte af omdat de graffiti niet mooi genoeg was.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.