De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[World OnLine]
[BOL, voor al uw boeken]
[Netaspect]
[FBTO verzekeringen]
[Compu'Train]
[CMG]
[Rabobank]

Uitzendbureau moet agenten
leveren bij grote evenementen

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, maandag

De Nederlandse politie wil, als er noodzaak is tot grootschalig optreden, politiemensen kunnen inhuren bij een uitzendbureau.

Op dit moment is het Nederlands Politie-instituut NPI in onderhandeling met een uitzendorganisatie die extra mensen moet gaan leveren bij de komende millenniumwisseling. Ook bij de Europese kampioenschappen voetbal volgend jaar kan er beroep worden gedaan op de zogeheten 'pool'.

De uitzendpool bestaat uit ex-dienders die tijdelijk weer aan de slag willen. Ze zullen alleen worden ingezet bij surveillancewerkzaamheden, verkeersbegeleiding en administratief werk. De oud-politiemensen moeten wel eerst een 'herintredingstest' afleggen waarin hun vakmatige kennis en hun lichamelijke conditie worden getoetst.

De ex-dienders worden benaderd door het uitzendbureau nadat dit door tussenkomst van hun vroegere korps is kortgesloten. Pas als de tijdelijke herintreders toestemming geven zal hun naam en adres aan het uitzendbureau worden doorgegeven.

Uitzendpool
Het Nederlands Politie Instituut mikt op een uitzendpool van 100 mensen. Een druppel op een gloeiende plaat. De voorzitter van de Nederlandse Politie Bond (NPB), Hans van Duijn, berekende vorig jaar al dat het EK2000 beslag zou leggen op circa de helft van de zogeheten executieve politiecapaciteit in ons land, circa 7000 politieagenten.

Inmiddels is de vice-voorzitter van de NPB, Peter Gortzak, ervan overtuigd dat er een zogeheten 'koop-en-behoud'-premie moet komen voor politiemensen in de grote steden. Dit om ervaren dienders voor de grote politiekorpsen te behouden.

werkdruk
Het zou volgens Gortzak moeten gaan om 'substantiële' bedragen die bovenop de bestaande cao-beloning aan de agenten wordt uitgekeerd. De NPB signaleert een dramatische uitstroom van ervaren agenten in de regio. Vooral de korpsen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben de afgelopen maanden met een dramatische leegloop te maken. De werkdruk voor de korpsen in de grote steden neemt daardoor hand over hand toe.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.