De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[FBTO verzekeringen]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[World OnLine]
[Netaspect]
[Rabobank]
[Compu'Train]

Theo Sijthoff aan bedelstaf

door Cees Janssen - ESSEN, maandag
FOTO: Cor Viveen

Jarenlang was hij een van de modekoningen van ons land, Theo Sijthoff (61). Hij ontwierp jurken voor koningin Beatrix en voor veel Nederlandse en buitenlandse topartiesten. Hij had 38 mensen in dienst, nu is hij straatarm.


Twee legen broekzakken, dat is alles wat voormalig modekoning Theo Sijthoff nog heeft. Ooit ontwierp hij prachtige japonnen, nu handelt hij in tweedehands spullen.

Sijthoff schaamt zich daar niet voor. Hij leeft van een bescheiden uitkering en op zondag heeft hij een gedeelte van een hal afgehuurd in het Belgische Essen, waar hij wat een allegaartje aan spullen aan de man probeert te brengen.

Theo Sijthoff is bereid om voor deze krant eenmalig zijn verhaal te doen, want het is natuurlijk niet leuk om te praten over zijn financiële dal. Maar een ding weet hij zeker en dat herhaalt hij veelvuldig: "Ik ben nu zonder geld heel gelukkig."

Theo Sijthoff was in zijn jonge jaren een van de toonaangevende wielrenners en hij won talrijke grote wedstrijden. "De leukste herinnering aan die tijd is dat ik de grote Peter Post klopte in Elsloo. Ik verdiende in de Ronde van Nederland 37 gulden, tegenover de Fransman Jacques Anquetil tweeënveertig gulden. Ik werd er niet rijk van, maar hield er wel contacten aan over."

Hij kwam in de mode terecht als ontwerper. Hij had veel succes. "Ik was een vakman en had een vooraanstaande rol in de wereld van de glitter en de glamour. Heel de artiestenwereld kwam naar me toe. De zaken gingen geweldig. We gingen heel de wereld door, de naam Sijthoff was een begrip geworden in de mode.

We haalden een miljoenenomzet. Zelf woonde ik in een schitterde woning in Mijnsherenland naast acteur Gerard Cox. Hij in een bescheiden woning, ik als modekoning in een kast. Ik had daar plezier, geld speelde geen enkele rol.

Maar ik was te eerlijk hier in Holland voor de belastingdienst. Daardoor is het bergafwaarts gegaan. Van die modekoning met veel geld is nu dan ook niets meer over. Alleen, ik ben nu zeker zo gelukkig in mijn bescheiden huisje in Brasschaat. Ik hou veel van mijn vrouw en kinderen", vertelt Sijthoff.

Nu is hij elke zondag terug te vinden in De Quarantainestallen in Essen, juist over de grens bij Roosendaal. Daar probeert hij een nieuwe kennissenkring op te bouwen en samen met zijn vrouw wat spullen te verkopen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.