De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[Netaspect]
[CMG]
[Compu'Train]
[World OnLine]
[FBTO verzekeringen]
[Rabobank]
[BOL, voor al uw boeken]

Sex tussen personeel en tbs'ers
vermoed in Van Mesdagkliniek

Van onze correspondent - GRONINGEN, maandag

De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het gedrag van vier medewerksters van de Groningse Van Mesdagkliniek, waar uiterst gevaarlijke en geestelijk gestoorde misdadigers worden behandeld.

De vier vrouwen worden door de directie van de tbs-inrichting verdacht van seksuele relaties met vier patiënten, een zwaar vergrijp want het is medewerkers ten strengste verboden een intieme relatie met bewoners aan te gaan. Andere gevangenen trokken aan de bel toen zij in de gaten kregen dat hun maatjes op seksueel gebied door de medewerksters werden vertroeteld.

Betrapt
Nadat een van de vrouwen op heterdaad werd betrapt deed de directie van de Van Mesdagkliniek aangifte bij justitie. De dames zijn hangende het onderzoek geschorst. De Groningse officier van justitie mr. Annette Bronsvoort sprak zaterdag de verwachting uit dat het nog zeker vier tot zes weken zal duren voordat het rijksrecherche-onderzoek zal zijn afgerond.

Al eerder speelden er soortgelijke problemen in de Groningse tbs-kliniek, waar onder andere de beruchte seriemoordenaar Hans van Zon jarenlang werd verpleegd. In 1997 werd een medewerkster ervan verdacht een intieme relatie te hebben met de als uiterst gevaarlijk bekend staande Duitse crimineel Stefan Kröger, die samen met zijn maatje Johannes Van Tamelen op spectaculaire wijze wist te ontvluchten. Met hulp van binnenuit ontsnapte het tweetal via de buizen van de airconditioning uit de zwaar beveiligde kliniek.

Uit een onderzoek dat na de ontsnapping werd ingesteld, kon de betrokkenheid van de betreffende medewerkster niet voor honderd procent worden aangetoond.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.