De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
12 april 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Netaspect]
[CMG]
[FBTO verzekeringen]
[World OnLine]
[Rabobank]
[Compu'Train]

Gezinsdrama in Leeuwarden

door Albert van Keimpema - LEEUWARDEN, maandag

De 39-jarige Christina Veenstra heeft zaterdag in radeloze toestand haar negenjarige dochter Monica om het leven gebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Het gezinsdrama voltrok zich in hun rijtjeswoning aan de Murkstraat in de Leeuwarder volksbuurt Huizum.

Zaterdagmiddag om twaalf uur alarmeerde de zeventienjarige dochter Camilla de politie in de Friese hoofdstad. Zij had in de woning het stoffelijk overschot van haar Poolse moeder die zich had verhangen ontdekt. Op het moment dat het drama zich voltrok waren Camilla en haar stiefvader, die wel de echte vader is van Monica, niet thuis. De politie nam de zaak in ogenschouw en vertrok vervolgens weer.

Om een uur of drie kwam er echter opnieuw een melding binnen op het bureau. Een kennis van de familie had namelijk in de woning ook het levenloze lichaam van Monica ontdekt. Zij was door haar moeder onder een bed gelegd. Vermoedelijk heeft zij haar dochter door verstikking om het leven gebracht want het kind werd aangetroffen met een plastic zak over haar hoofd.

Inmiddels heeft sectie op de stoffelijke overschotten plaatsgevonden in het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk. Naar de mogelijke motieven van de vrouw stelt de politie een nader onderzoek in.

Buurtbewoners weten te vertellen dat de vrouw meermalen overspannen is geweest. Ze is ooit opgenomen geweest in de psychiatrische inrichting Groot Lankum in Franeker. Met de buren had de vrouw de laatste tijd geen contact meer. "Ze gedroeg zich wat vreemd en ze was duidelijk verward. Ze maakte een chaotische indruk", zegt een van de buren.

Toch waren zij volkomen verrast toen zij van het drama hoorden. "Van spanningen in het gezin merkten we niks, ook niet van ruzies. Dit is heel triest", verklaren omwonenden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.