&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Primafoon]
[CMG]
[World OnLine]
[Rabobank]
[FBTO verzekeringen]
[Matchbank]
[Netaspect]
[Deloitte & Touche]

Paus heeft half minuutje voor Mulisch

Van onze correspondent - ROME, donderdag

Harry Mulisch heeft gisteren precies een halve minuut met de paus gesproken. Meer tijd had de kerkvorst niet voor de Nederlandse schrijver. Mulisch had op de voorste rij gezeten tijdens de pauselijke audiëntie gisteren en heeft na afloop de paus de hand gegeven.

Harry Mulisch op audiëntie bij de paus op het Sint Pietersplein in Rome. "De paus had vast langer willen praten", aldus de schrijver. FOTO: AP

"Ik heb hem 30 seconden gesproken. Dan valt er niet zoveel te zeggen", aldus Mulisch. "Ik heb hem een boek gegeven in de Poolse vertaling. We hebben elkaar diep in de ogen gekeken en ik kreeg de indruk dat hij best door had willen praten met me. Hij komt natuurlijk allemaal rare mensen tegen en nu had hij een schrijver voor zich. Ik zag dat zijn ogen twinkelden", aldus een overtuigde Mulisch.

Het gesprek dat Mulisch aanvankelijk met de paus had willen houden heeft hij uiteindelijk met kardinaal Simonis gevoerd in de Kerk der Friezen, vlak naast het Sint-Pieterspein.

Kardinaal Simonis was positief over de ontmoeting. "Het gesprek ging over de diepste dingen des levens. Ik had hem al een keer toevallig ontmoet op het vliegveld Fiumicino bij Rome. Naar aanleiding daarvan heeft hij me zijn boek 'De ontdekking van de hemel' gestuurd, dat ik voor deze ontmoeting ben gaan lezen. Het is een boeiend boek, maar het roept tegelijk allemaal vragen op. Daar hebben we het dan ook over gehad", aldus de kardinaal.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.