&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Belastingdienst]
[Autosite]
[Beurstip]
[Matchbank]
[Primafoon]

Shell en Fina beklinken
akkoord over tankstations

ROTTERDAM, vrijdag

Norske Shell neemt alle benzinestations in Noorwegen van branchegenoot Fina over. Als gevolg daarvan stijgt het aantal Shell-stations in Noorwegen van 435 naar 755. Uit concurrentieoverwegingen wil Shell geen verkoopprijs bekendmaken.

Ook in ons land heeft Shell zaken gedaan met Fina. Het Belgische olieconcern neemt 26 benzinestations over van Shell. Het gaat om stations op uiteenlopende locaties: langs snelwegen, langs secundaire wegen en in de bebouwde kom.

Shell neemt de benzinestations van Fina in Noorwegen met onmiddellijke ingang over. De overdracht van de Nederlandse stations aan Fina zal in de komende periode geleidelijk aan zijn beslag krijgen.

Shell maakte in september bekend 182 benzinestations van Fina over te zullen nemen. Het huidige akkoord heeft betrekking op hetzelfde pakket. Omdat de Noorse wetgeving een benzinestation anders omschrijft, is het aantal groter geworden. Ook allerlei losse pompen moeten als apart benzinestation worden meegeteld, zo verklaarde een woordvoerder van Shell het verschil.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.