&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Primafoon]
[Beurstip]
[Autosite]
[Matchbank]
[Belastingdienst]

COR zegt vertrouwen
in directie CBA op

ZOETERMEER, vrijdag

De centrale ondernemingsraad (COR) van het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening (CBA) heeft het vertrouwen in de directie opgezegd. De COR vindt dat de directie de financiële problemen slecht aanpakt en geen goede visie heeft op de toekomst van de arbeidsbureaus.

Een gesprek tussen het bestuur en de COR leverde gisteren niets op. "Wij zijn zeer teleurgesteld. We hadden verwacht dat we tot een oplossing zouden komen", zegt voorzitter J. Numan van de COR.

Volgens een woordvoerder van het CBA werd elk voorstel van het bestuur met een klap van tafel geveegd. "Arbeidsvoorziening is niet gediend bij een patstelling. Wij willen er echt uit komen", zegt hij.

Ook het voorstel van CBA-voorzitter J. Bugter om dan maar een bemiddelaar aan te stellen, is bij Numan niet in goede aarde gevallen. "Het is heel erg moeilijk om iemand te vinden die beide partijen vertrouwen", zegt ze.

Het conflict staat op 18 maart op de agenda van de voltallige bestuursvergadering. Numan hoopt voor die tijd nog iets van het bestuur te horen.

COR en bestuur zijn het onder andere niet eens over de aanpak van de financiële situatie van de arbeidsbureaus. Zij zitten krap bij kas en moeten maatregelen nemen om de begroting sluitend te maken. Daarbij komt dat arbeidsvoorziening de komende jaren moet reorganiseren omdat er alleen nog voor de basisdienst geld komt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.