&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Primafoon]
[Belastingdienst]
[Matchbank]
[Beurstip]
[Autosite]

Justitie stelt verdachte
Ecobel op vrije voeten

door Maurice van Uden - AMSTERDAM, vrijdag

Eén van de gearresteerde verdachten van groenfonds Ecobel uit Zwolle is inmiddels weer vrijgelaten door Justitie. De rechter-commissaris heeft hiertoe besloten bij gebrek aan bezwaren tegen zijn vrijlating. Dit zegt zijn raadsman, de Amsterdamse topadvocaat mr. Bram Moszkowicz.

De vrijgelaten verdachte, de 42-jarige Bas M., werd op 22 februari opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van onder meer het plegen van valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

Via het groene beleggingsfonds Ecobel zouden de drie verdachten in deze zaak meer dan honderd beleggers circa ƒ8 miljoen gulden afhandig hebben gemaakt. Volgens het onderzoek van Justitie zou dit geld niet zijn belegd in Surinaamse hardhoutplantages, maar zijn verspeeld op de Amsterdamse optiebeurs. Het Openbaar Ministerie vreest dat het geld grotendeels verloren is gegaan.

Bas M. is de oudere broer van de nog steeds voortvluchtige oprichter-directeur Jan M. van Ecobel. De echtgenote van Jan M., de 35-jarige Eugenie van der S., zit nog steeds in de gevangenis voor verhoor. Zij bevindt zich al bijna een maand in hechtenis, sinds 8 februari. Over de verlenging van haar voorarrest wordt in de loop van deze maand beslist, aldus Moszkowicz. Ook zij wordt verdacht van onder meer valsheid in geschrifte.

Volgens een zegsvrouw bij Ecobel bevindt de voortvluchtige directeur Jan M. (36) zich niet in Suriname. Waar hij zich wel ophoudt, wil de vrouw niet zeggen. Ook raadsman Moszkowicz kan dat niet vertellen.

Het Openbaar Ministerie in Zwolle bevestigde gisteren desgevraagd de vrijlating van Bas M.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.