&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Primafoon]
[Belastingdienst]
[Matchbank]
[Beurstip]
[Autosite]

Jubileum Ordina met
gouden winstrandje

Van een onzer redacteuren - UTRECHT, vrijdag

It-dienstverlener Ordina heeft de winst vorig jaar fors zien groeien met 89 procent tot ruim ƒ45 miljoen. De winst per aandeel steeg met ruim 72% naar ƒ1,69. "Het jaar 1998 is voor de Ordina-groep uiterst succesvol verlopen. Ons zilveren jubileum heeft beslist een gouden randje gekregen", juicht bestuursvoorzitter E. de Boer. Ook de voorspelling voor dit jaar is een en al feest: een sterke stijging van omzet en winst.

Ondanks een tekort aan IT'ers op de arbeidsmarkt heeft Ordina zijn personeelsbestand met 876 medewerkers uitgebreid tot ruim 2300. Wel had de automatiseerder last van een groter personeelsverloop. Bestuurslid R. Kasteel zei daarover: "Het personeelsverloop bedraagt nu 11%, maar dat ligt nog onder het marktgemiddelde van 15%. Ordina is een kennisbolwerk en dat gecombineerd met de informele bedrijfscultuur en de ruimte voor eigen initiatieven trekt nieuw talent aan."

De omzet groeide iets minder hard dan de winst, maar nog steeds met 77 procent. De totale inkomsten in 1998 bedroegen daarmee ƒ439,6 miljoen. De omzettoename was voor ongeveer eenderde te danken aan overnames. Een veel kleiner deel - minder dan 5 procent - kwam uit dienstverlening voor het millenniumprobleem.

Het bedrijfsresultaat groeide met 95% tot ƒ34,7 miljoen. Uitgedrukt als percentage van de omzet groeide dit resultaat van 13,6 naar 15,4. De nettowinstmarge kwam uit op 10,3 (v.j. 9,5%). Ordina stelt voor een dividend uit te keren van 4% in de vorm van aandelen ten laste van de agioreserve.

Acquisities hebben vorig jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie. In 1998 werden belangen verworven in ELC Information Services, Control Application Engineering, ID Research en Denkart in België. Verder werd het belang in ICS Projecten vergroot van 40 naar 88%. Deze acquisities waren goed voor 30% van de omzetgroei van in totaal 73%.

Ordina meldt dat de belangstelling voor het milleniumprobleem toeneemt nu de jaarwisseling steeds dichter bij komt. Maar in 1998 werd maar 5% van de omzet gerealiseerd met dienstverlening rondom het Y2K-probleem.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.