&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Autosite]
[Belastingdienst]
[Matchbank]
[Primafoon]
[Beurstip]

Bod Philips op VLSI
loopt vertraging op

Van onze correspondent - NEW YORK, vrijdag

De Amerikaanse chipfabrikant VLSI Technology zal pas op 23 maart reageren op het overnamebod van ruim 1,8 miljard gulden dat Philips vorige week uitbracht. Het in San José, California gevestigde bedrijf verklaarde gisteren dat de termijn van vier werkdagen die Philips stelde te kort is voor een zorgvuldige afweging van het bod. Het bod is overigens ook niet afgewezen.

Volgens bestuursvoorzitter Alfred Stein staat VLSI nog wel volledig open voor het bod van Philips, ook al dreigt nu een vijandige overname omdat VLSI niet binnen de gestelde termijn heeft gereageerd. VLSI heeft de zakenbanken Morgan Stanley Dean Witter en Hambrecht & Quist in de arm genomen voor een analyse van het bod. VLSI schijnt ook nog niet van plan te zijn een beschermingsconstructie op te geven.

De aandelenkoers van VLSI (2200 werknemers) steeg gisteren op de effectenbeurs in New York tot boven het Philips-bod van 17 dollar per aandeel. Het bod lag vorige week nog zestig procent boven de beurskoers van de chipmaker, die door Philips zou worden toegevoegd aan de eigen halfgeleidersdivisie Philips Semiconductors.

Een woordvoerder van VLSI weigerde gisteren in te gaan op geruchten dat er kapers op de kust zouden zijn die wellicht met een hoger overnamebod willen komen. Zo zouden Intel en ST Micro-electronics intussen interesse hebben getoond voor het inlijven van VLSI.

Philips overlegde gisteren met juridische adviseurs over de situatie. "Een verhoging van het bod is ook onderwerp van gesprek in New York", aldus een woordvoerder van het concern. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gaat Philips het hard spelen. Ook het aan de kant zetten van de directie zou tot de nogelijkheden behoren. "Ook deze optie is onderwerp van gesprek", aldus de woordvoerder. De VSLI-producten zijn in hoge mate aanvullend op die van Philips zelf.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.