&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Swissair komt
nabestaanden
Halifax tegemoet

Van onze correspondent - GENÈVE, vrijdag

De Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair heeft de nabestaanden van 229 slachtoffers, die vorig jaar april omkwamen toen een Swissair-toestel neerstortte bij het Canadese Halifax, een tegemoetkoming van 273.000 gulden per familie geboden.

De president van de Swissair-groep, Philippe Bruggisser, zei dit gisteren tijdens een bijeenkomst van familieleden in Genève.

Maar de families en hun advocaten bestreden de daaraan gekoppelde ondertekening van een overeenkomst, waarmee hen verhinderd zou worden smartengeld te eisen bij Amerikaanse rechtbanken. Die wijzen, zoals bekend, bij dergelijke claims al snel miljoenen guldens toe.

Maar Bruggisser benadrukte dat "het toegezegde bedrag van geen enkele invloed is op de uiteindelijke, juridische regelingen." Op het moment zijn er zeventien klachten ingediend tegen Swissair. Het totaal van de claims wordt op tien miljard gulden geschat.

Het officiële onderzoek naar de oorzaak van de Swissair-ramp door het Canadese ministerie voor Transport heeft nog niets opgeleverd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.