&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Val van oud-minister
Dumas lijkt nabij

Van onze correspondent - PARIJS, vrijdag

De positie van de Franse oud-minister en thans voorzitter van de Constitutionele Raad, Roland Dumas, wordt steeds hachelijker nu zijn ex-vriendin, Christine Deviers-Joncour, heeft bekend dat de ex-bewindsman in 1990 steekpenningen heeft aangenomen van het olieconcern Elf.

Het is voor het eerst dat mevrouw Deviers-Joncour afstand neemt van haar voormalige vriend, die altijd heeft volgehouden onschuldig te zijn. Deviers-Joncour gaf gisteren toe dat zij in opdracht van haar toenmalige baas, Elf-topman Alfred Sirven, de voormalige minister Dumas van Buitenlandse Zaken moest inpalmen om een grote fregatten-order aan Taiwan door te drukken.

De ex-maîtresse bekende dat Elf via haar 300.000 francs (ƒ100.000) aan Dumas had gegeven, om deze in staat te stellen op de veiling dertien antieke beeldjes te kopen.

De in opspraak geraakte Dumas weigert vooralsnog op te stappen als voorzitter van de eerbiedwaardige Constitutionele Raad. Hij wordt daarbij gesteund door president Chirac. Dumas bepaalde onlangs dat de president tijdens zijn ambtsperiode niet vervolgd kan worden voor onrechtmatige handelingen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.