&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]

KNSB legt Müller
het zwijgen op

AMERSFOORT, zaterdag

Voorzitter Wim Schenk van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijdersbond (KNSB) heeft coach van de sprintploeg Peter Müller verboden nog verder in het openbaar te praten over een mogelijke overgang naar een commerciële ploeg. De Amerikaan liet de afgelopen weken doorschemeren dat er interesse uit het bedrijfsleven is voor sponsoring van zijn kernploeg.

"Ik vind het onaanvaardbaar dat hij dat tijdens de onderhandelingen met zijn werkgever naar buiten brengt", aldus de preses. "Ik heb hem daarover op de slotdag van het WK allround aangesproken en gezegd dat hij daarmee op moest houden. Hij kon zich mijn probleem voorstellen en zou verder zijn mond houden."

Müller en zijn omvangrijke sprintploeg zijn tot nu toe erg succesvol geweest. Tijdens en na de Olympische Spelen van Nagano, vorig jaar, spraken coach en schaatsbond over een contract tot en met de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002. Müller tekende daartoe een intentieverklaring. "Die zijn we nu aan het uitwerken", meldde Schenk.

"We gaan ook met verscheidene schaatsers uit zijn ploeg praten over meerjarige verbintenissen. Zij moeten aangeven welke voorwaarden ze hebben, dan ga ik bezien of die te realiseren zijn. Met Müller praten we ook verder, maar wel in alle rust. Want berichten over een mogelijk commercieel avontuur kun je op een gegeven moment beschouwen als druk zetten op de onderhandelingen. En op die manier praten we natuurlijk niet", aldus Schenk.

Jan Augustinus

Twee weken na de dag waarop hij (tijdelijk) op non-actief werd gesteld, heeft Jan Augustinus nog altijd niets gehoord van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB). Het lid van de Commissie Kernploegen werd tijdens de eerste dag van de Wereldbekerwedstrijd in Berlijn op een zijspoor gerangeerd, nadat hij in deze krant openlijk filosofeerde over de toekomst van de kernploegen. KNSB-voorzitter Wim Schenk zegde Augustinus toe dat de zaak op korte termijn aan de tuchtcommissie van de KNSB zou worden voorgelegd. Tot op heden heeft de preses evenwel nog niets van zich laten horen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.