&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[V & L informatica]
[Beurstip]
[Autosite]

'Volvo aast op moederconcern Daf Trucks'

STOCKHOLM, zaterdag

Het Zweedse concern Volvo gaat proberen een Amerikaanse vrachtwagenfabrikant in te lijven, nu een overneming van Scania voorlopig van de baan is. Kandidaten daarvoor zijn Paccar, het moederconcern van Daf Trucks, en Navistar.

De Zweedse krant Dagens Industri meldde gisteren dat Volvo mogelijk al volgende week besprekingen begint. De krant beroept zich op zegslieden die nauw bij de zaak zijn betrokken. Daf heeft laten niet te willen ingaan op geruchten.

Volvo sloot eind vorige maand een akkoord voor de verkoop van zijn divisie personenwagens aan Ford voor omgerekend ƒ12,3 miljard. Het concern heeft er geen geheim van gemaakt het geld te willen gebruiken om zich via overnemingen op te werken tot de grootste fabrikant van vrachtwagens en bussen ter wereld.

Volvo-topman Leif Johansson wilde donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers niets zeggen over een mogelijk bod op een ander bedrijf. Maar er gaat zeker iets gebeuren. "We zullen iets doen, maar niet omdat we haast hebben", aldus Johansson.

Volvo verwierf vorige maand een belang van 13 procent in het Zweedse Scania en liet toen weten volledig eigenaar te willen worden. Maar Scania's grootaandeelhouder Investor wil voorlopig niet meewerken. De investeringsmaatschappij vindt Scania sterk genoeg om nog jaren zelfstandig te blijven.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.