&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[Autosite]
[Beurstip]
[V & L informatica]

BolsWessanen-verdachte
opnieuw voor de rechter

AMSTERDAM, zaterdag

De Aerdenhoutse textielhandelaar Alex V. moet zich opnieuw verantwoorden voor de rechter wegens handel met voorkennis in opties BolsWessanen. In eerste instantie werd zijn zaak niet-ontvankelijk verklaard, maar het Gerechtshof is nu van mening dat dit onterecht was.

V. had met een eenmalige transactie in putopties van het toenmalige voedingsmiddelen- en drankenconcern BolsWessanen een bedrag van knap 4000 gulden verdiend. Justitie heeft hem vervolgens 's ochtends vroeg met veel vertoon van zijn bed gelicht. De Aerdenhouter wordt gezien als een kleine vis in de voorkennisaffaire rond BolsWessanen.

De rechtbank in Amsterdam oordeelde in eerste instantie dat het openbaar ministerie te hard was opgetreden tegen de verdachte textielhandelaar. De ingezette middelen zouden niet in verhouding hebben gestaan tot het mogelijk gepleegde misdrijf, aldus de rechter afgelopen juli.

Na behandeling door het Hof is de zaak nu terug verwezen naar de rechtbank. Deze wil zich er op korte termijn opnieuw over buigen. Officier van Justitie mr. J. Steenbrink stelt dat dit al zo vroeg kan gebeuren als maart aanstaande.

Het Hof vindt de wijze van aanhouding geen grove schending van de belangen van de verdachte. Behalve zijn arrestatie voor het oog van zijn vrouw en kinderen werd de textielhandelaar een dag lang het contact met zijn raadsman onthouden. V. was voorheen nog nooit in aanraking geweest met Justitie.

V. heeft na de uitspraak van het Hof van gisteren nog 14 dagen de tijd om in cassatie te gaan.

De raadsman van de Aerdenhouter vond gisteren dat het Hof wel heel kort door de bocht is gegaan. Hij verwacht nu een snelle uitspraak. "De rechtbank heeft alles al behandeld en hoeft deze zaak niet helemaal over te doen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.