&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[Autosite]

Schröder laat flirt van FDP onbeantwoord

Van onze correspondent - BERLIJN, zaterdag

De Duitse socialisten zijn niet van plan de ruim honderd dagen oude coalitiesamenwerking met de Groenen op het spel te zetten ten gunste van de liberale FDP.

Berichten in de Duitse media als zouden SPD en FDP achter de coulissen een nieuwe regering smeden, werden gisteren met nadruk tegengesproken door zowel kanselier Gerhard Schröder (SPD) als Wolfgang Gerhardt (voorzitter FDP).

De speculatie in de pers was begonnen na een openbaar aanbod van de FDP tot meer samenwerking. De liberalen speelden hiermee wellicht wat al te gretig in op de danig bekoelde relatie tussen SPD en Groenen. De verhouding tussen de twee regeringspartijen bereikte medio deze week een voorlopig dieptepunt, toen kanselier Gerhard Schröder bekende zich 'meer Fischer' (Buitenlandse Zaken) en 'minder Trittin' (Milieu) te wensen. Laatstgenoemde irriteert Schröder in toenemende mate door zijn idealistische in plaats van realistische opstelling.

Na de verkiezingsnederlaag van de SPD in de deelstaat Hessen is de marktwaarde van de liberale FDP gestegen. Minister van Financiën Lafontaine stelde gisteren echter dat het gebrek aan een meerderheid in de Bondsraad, het orgaan waarin alle deelstaten zijn vertegenwoordigd, slechts een tijdelijk probleem is. "Er zijn dit jaar nog vier deelstaatverkiezingen. Dan zullen wij de verhoudingen recht trekken."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.